Παρουσία του Αρχιεπισκόπου η ορκωμοσία στο Δήμο Τανάγρας-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα με μια εντυπωσιακή όσο και λαμπρή τελετή ορκίστηκαν, την  Παρασκευή  15 Δεκεμβρίου, στο κλειστό Δημοτικό Γήπεδο  Σχηματαρίου,  παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β΄, του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ.  Γεωργίου,  του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεωργίου και του Σεβασμιότατου  Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ. Συμεών, ο Δήμαρχος Τανάγρας κ. Βασίλης Περγάλιας, οι Δημοτικοί και οι Τοπικοί Σύμβουλοι του νέου Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο  Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδας κ. Ιερώνυμο Β΄ ευλόγησε τους νεοκλεγέντες Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους και τους ευχήθηκε να διακονούν προς όφελος των πολιτών, του Τόπου με έργα δημιουργικά που θα προάγουν τον πολιτισμό και την ανάπτυξη της περιοχής. Κάλεσε δε όλες τις παρατάξεις να ενώσουν τις δυνάμεις τους για το καλό του Δήμου Τανάγρας γιατί η κοινωνία περνάει δύσκολες μέρες.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός συνεχάρη το Δήμαρχο Περγάλιας για την επανεκλογή του και ευχήθηκε τη συνέχιση του έργου του.

Ο κ. Περγάλιας στην ομιλία του τόνισε ότι «Μια νέα θητεία ξεκινά την 1Η Ιανουαρίου, στη διάρκεια της οποίας είμαι βέβαιος, ότι ο δήμος Τανάγρας θα συνεχίσει την αναπτυξιακή του πορεία. Στις Δημοτικές εκλογές οι πολίτες εξέλεξαν και εναπόθεσαν τις ελπίδες και τις προσδοκίες τους στην παράταξή μας  «Εμείς η Κοινωνία» και στο πρόσωπό μου. Υπόσχομαι ότι δεν θα σας απογοητεύσω. Δεσμεύομαι ενώπιων σας προσωπικά ότι θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις δίνοντας τον καλύτερο μου εαυτό για να τιμήσω την εντολή σας. Όλοι εμείς οι Αιρετοί δεν θα διοικούμε για πάντα. Όμως, το αποτύπωμα που αφήνουμε με το έργο μας, ακολουθεί τις επόμενες γενιές. Και έχουμε ηθικό χρέος, να αφήσουμε πίσω μας το καλύτερο δυνατό αποτύπωμα. Γι’ αυτό θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις».

 Ο Δήμαρχος Β. Περγάλιας απευθυνόμενος προς τους πολίτες είπε «Φίλες και φίλοι σε αυτό το όμορφο ταξίδι προκοπής και δημιουργίας σας καλώ όλους κοντά μας. Καλώ του Δημοτικούς και Κοινοτικούς Συμβούλους όλων των συνδυασμών, καλώ όλες τις υγιείς δυνάμεις να δώσουμε όλοι μαζί τον κοινό και καλό αγώνα για την αναπτυξιακή πορεία που αξίζει και ακολουθεί ο Δήμος Τανάγρας».

Επίσης  αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο της κατασκευής του Δημοτικού Σχολείου Δηλεσίου, όπου έχουν εγκριθεί οι μελέτες και γίνεται πλέον πράξη όταν πολλοί δεν το πίστευαν. Το έργο βρίσκεται προς έγκριση και δημοπράτηση από την Περιφέρεια. Επίσης στα μεγάλα έργα αποχέτευσης σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες.

Ο Βασίλης Περγάλιας  ευχαρίστησε τους συνεργάτες του όλα αυτά τα εννιά χρόνια της Δημαρχιακής πορείας του, καθώς και την οικογένειά του για την αμέριστη στήριξή της. Αλλά και τους υπαλλήλους του δήμου που συμβάλουν  με όλες τους τις δυνάμεις στην προώθηση του έργου της Δημοτικής Αρχής.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Βουλευτής  της Ν.Δ. Ελευθέριος Κτιστάκης, του ΣΥΡΙΖΑ Γιώτα  Πούλου και του ΚΙΝΑΛ  Γ. Μουλκιώτης,  οι πρώην Βουλευτές Αν. Κουτσούμπας και Μιχάλης Γιαννάκης ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός  οι Αντιπεριφερειάρχες Φανή Παπαθωμά και Ιωάννης Περγαντάς, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Στ. Ελλάδας Σπ. Νικολάου, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Γιώργος Ντασιώτης και Δήμαρχος Αλιάρτου-Θεσπιέων, Λουκία Θεοδώρου, Γιώργος Βουγέσης, οι Δήμαρχοι  Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης, Φυλής  Γιώργος Παππούς, Χαλκίδας Ελένη Βάκα, Μακρακώμης Γεώργιος Χαντζής, Διστόμου Αράχωβας Αντικύρων Ιωάννης Σταθάς και οι νεοεκλεγέντες Δήμαρχοι Αλιάρτου Θεσπιέων Γιώργος Αραπίτσας, Λειβαδιάς Δημήτρης Καραμάνος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λειβαδιάς κ. Π. Αγνιάδης, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και του Στρατού, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Κριστιάν Καρεμπέ, ο προπονητής του Ερμή Σχηματαρίου Νίκος Οικονόμου και πλήθος κόσμου.

Πηγή:apopsi-tora.gr

Σχετικά